Produkter

3-vejsventiler

Sanitære og industrielle 3-vejsventiler til at styre og justere flowet samt spærre af for gasser eller væsker i rørsystemer.

3-vejsventiler

3-vejs ventiler

Sanitære og industrielle 3-vejsventiler med manuel, elektrisk automatisk eller pneumatisk aktivering, der er er velegnede til pumpning af medier med store partikler.

Hvad er en 3-vejsventil?

En 3-vejs ventil er en kugleventil med tre rørtilslutninger. Den tilhører gruppen afspærringsventiler, og er derfor velegnet til at spærre af for gasser eller væsker i et processystem. Fordelen ved en kugleventil er, at den kan lukke af for de fleste medier under både vakuum og tryk.

Vores 3-vejsventiler fås som full bore- og med enten T- eller L-port. Full bore-modellen har en indkapslet spindel, som giver maksimal sikkerhed, selv ved trykstød.

Vi har 3-vejskugleventiler i forskellige udformninger, der fungerer til sanitære og industrielle behov. Vi har blandt andet manuelle, elektriske, automatiske eller pneumatiske 3-vejs ventiler. Udforsk udvalget her på siden, og bestil 3-vejs ventiler hos Alflow.

Hvordan fungerer en 3-vejsventil?

3-vejsventilens konstruktion består af et ventilhus med hydrauliske tilslutninger og pakninger. Den tætner ved hjælp af en kugle gennemstrømningen af væsker og gasser. Kuglen kan have enten to eller tre huller, og den opnår dermed en optimal og effektiv måde at regulere flowet, da den selv kan bestemme, hvordan gennemstrømningen skal være.

3-vejsventiler til flere behov

Takket være den lille kugle i ventilen kan den præcist regulere, åbne eller lukke for gennemstrømningen af diverse medier. Andre typer af afspærringsventiler tilbyder muligvis ikke den samme tætning som vores kugleventil, og derfor kan en kugleventil fra Alflow være det rigtige valg, hvis du ønsker det bedste resultat. Du kan nemlig anvende en kugleventil under vakuum og tryk. Det betyder, at hvis du arbejder med kemisk aggressive medier, så er vores kugleventiler i gode materialer oplagte at anvende i både store og små processystemer.

Vores kugleventiler er velegnede til flere industrier, blandt andet fødevareindustrien og kemisk industri, så uanset om ventilen skal arbejde med fjernvarme, fødevarer eller kemiske medier, så har vi en kugleventil til formålet. Vores ventiler er nemlig produceret i rustfrit stål, syrefast stål eller plast, der tilbyder den mest optimale tætning af diverse medier i installationen.

Sådan betjenes en 3-vejsventil

Vores 3-vejsventiler er nemme at bruge, da du kan vælge manuelle, elektriske, automatiske eller pneumatiske modeller. Er ventilen en manuel model, så skal du blot dreje på håndtaget. På den måde kan du hurtigt regulere gennemstrømningen af væsker og gasser eller lukke helt for ventilen.

Har du brug for en mere avanceret løsning med en meget nøjagtig tætning af ventilen, så er en pneumatisk, elektrisk eller automatisk styret 3-vejsventil velegnet.

3-vejsventiler i rustfri og syrefast stål

Vores 3-vejsventiler er fremstillet i rustfri stål og fås desuden i syrefast stål for større modstandsdygtighed over for syre og andre kemiske medier. En syrefast ventil er nemlig varmforzinket, hvilket vil sige, at den er blevet nedsænket i smeltet zink, der giver en solid beskyttelse mod syre og andre medier, så den kan blive brugt i installationen i flere år.

Er mediet derimod vand, så kan en ventil i rustfrit stål være ideel. Den tilbyder ikke samme mængde beskyttelse som vores syrefaste modeller, da den ikke har fået den samme modstandsdygtige overfladebehandling, men den klarer også opgaven på bedste vis.

Køb 3-vejsventiler fra Alflow

Vores 3-vejsventiler fås med diverse certifikater, så du trygt kan regne med, at de produkter, du bruger, opfylder kravene i flere industrier. 3-vejsventilerne kan leveres med en dokumentationspakke, der bl.a. indeholder følgende certifikater.

  • FDA
  • 1935/2004
  • ATEX
  • EN10204-3.1
  • 10/2011

Vil du gerne have mere information om vores 3-vejskugleventiler? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vores professionelle specialister er klar til at rådgive om, hvilken type ventil du bør vælge.
Alflow har over 20 års erfaring med flow, komponenter, applikationer og processer inden for flere industrier. Vi forhandler 3-vejsventiler fra betroede og anerkendte mærker, så kvaliteten er i top. Udover 3-vejsventiler har vi også et bredt udvalg af andre typer kugleventiler.