Vidensartikler

Sådan undgår du metalpartikler i dit produkt!

Hvem har ikke oplevet, at fjederen i en kontraventil er sprunget og har efterladt metalrester i systemet og dermed kontamineret produktet - eller måske endda også ødelagt andre komponenter?

 

Det lyder dyrt, så det gætter jeg på, at du gerne vil undgå.

 

For at undgå, at der er metalrester i slutproduktet, som kommer ud til kunderne, kan det selvfølgelig være en mulighed at bruge en metaldetektor til at opdage eventuelle metalrester i slutproduktet.

Meeen, det lyder da ikke helt optimalt. Så er produktet jo allerede kontamineret og skal kasseres. Desuden løser det heller ikke problemet med ødelagte komponenter.

 

Med en fjederfri kontraventil derimod undgår I helt problemet med en ødelagt fjeder - og dermed også med metalrester i systemet.

ice-cream_755x500

Løsningen

Med en fjederfri kontraventil undgår du ikke blot, at fjederen knækker og kontaminerer dit produkt med metaldele. Du får samtidig en ventil, der er meget vedligeholdelsesvenlig. Ventilen har nemlig ingen fjeder, der kan gå i stykker og derfor skal udskiftes.

 

Den fungerer i stedet ved hjælp af en magnet, der ikke er produktberørt. Magneten åbner ventilen, når der er flow, og lukker af sig selv igen, når flowet stopper. Dermed undgås tilbageløb - et problem, der ofte opstår, når der ikke er kontraventiler monteret i anlægget. En kontraventil giver altså brugeren mulighed for at styre flowet og flowretningen i stedet for, at det er systemet, der styrer retningen.

 

Vores fjederfrie kontraventiler fås med både Tri-clamp og Wafer, så det er nemt at tage dem ud af systemet for f.eks at autoklavere dem eller skifte pakningerne, og med en Tri-clamp er det også muligt at sætte kontraventilen før eller efter en slange.

 

Kontraventilen er en meget fleksibel løsning, idet den kan monteres både vandret og lodret. Dermed opnås en kundetilpasset løsning, der fuldstændig passer til det, kunden gerne vil have.

Kontraventiler

Fordele ved de fjederfrie kontraventiler fra Ygros Valves

  • Fås med alle tænkte elastomerer
  • Valideret i henhold til FDA og EU-lovgivning
  • Takket være magneten lukker ventilen altid, når der ikke er flow
  • Blødt sæde - optimal løsning ved små flows
  • Elektropoleret overflade øger flowet
  • Mulighed for andre materialer (f.eks. syrefast stål)
  • Nemt vedligehold
  • Lang levetid
YGROS_EDF2_1000x1000

Vil du høre mere?

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp, rådgivning eller ønsker at høre mere om vores sanitære ventiler fra Ygros Valves.
PEA_1000x1000
Philip Ellegaard Andersen
Area Sales Manager Food & Beverage
MJ_1000x1000
Malene Junker
Internal Technical Sales