Vidensartikler

Risikofri lækagetest af varmevekslere

Accusense Lækagetest af varmeveksler
Ny, revolutionerende testmetode til at fastslå utætheder i varmevekslere er nu kommet til Danmark.

Metoden, der gennem uafhængige forsøg sammenholdt med traditionelle metoder er bekræftet som værende den bedste på markedet – både med hensyn til følsomhed og testhastighed – er blevet den foretrukne testmetode af sin slags i Storbritannien.

Det patenterede testsystem, Accusense, der bruger inert helium som sporstof, er fuldkommen sikkert og risikofrit at anvende, da helium hverken er giftigt, antændeligt eller korroderende, og det efterlader ingen restforurening i systemet. Helium har desuden den næstmindste atomstørrelse og er nemt påviseligt og kan dermed finde huller helt ned til 5 mikrometer, hvilket gør det muligt at finde hullerne, før de bliver problematiske og fører til krydskontaminering af væskerne. Dermed er det muligt at planlægge og udføre præventivt vedligehold – noget, der ikke er muligt med traditionelle testmetoder.

Effektiv, skånsom og tidsbesparende

Testen udføres on-site med øjeblikkeligt resultat. Testen viser hurtigt, om der er hul i en plade, og veksleren skal ikke skilles ad inden. Dette betyder mindre nedetid i produktionen.

Accusense-systemet er meget skånsomt over for varmevekslerne – modsat konventionelle testmetoder, der anvender mere grove tilgange som for eksempel højt tryk og farvestofpenetranter. Heliummet spredes nemt og sikkert, efterlader ingen rester og belaster ikke pladerne med potentielt skadelige, høje tryk. Det er det perfekte system til ikke-destruktive tests og garanterer fuld sikkerhed samtidig med en meget høj ydeevne og fremragende funktionalitet.

En stærk servicepartner

Alflow Scandinavia A/S har indgået en licensaftale med producenten af Accusense-testsystemet og tilbyder det nu i Danmark sammen med en række andre serviceydelser som blandt andet service på pumper, ventiler og mixere, elektropolering, de-rouge og passivering.

Virksomhedens servicetekniker, Søren, har 15 års erfaring med service på flowprodukter - herunder blandt andet pladevarmevekslere – og han står klar til at rykke ud til serviceopgaver i hele landet - både inden for fødevareindustri, farmaceutisk industri og proces-/kemisk industri.

Fordele ved Accusense-systemet:

• Hurtig og tidsbesparende

• Mindre nedetid

• On-site test med øjeblikkeligt resultat

• Minimerer risikoen for krydskontaminering

• Sikker i drift

• Forebyggende vedligeholdelse

• Helium er hverken giftigt, antændeligt eller korroderende

• Efterlader ingen restforurening i systemet

• Udføres ved lavt tryk - max. 2 bar

Er du interesseret i at høre mere?

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp, rådgivning eller ønsker at høre mere om vores Accusense system til lækagetest af dine varmevekslere.
Jacob Rosenkrands
Jacob Rosenkrands
Sales Director
Morten Overbeck Kaasen
Morten Overbeck Kaasen
Product & Field Service Manager
Jørgen Q. Tran
Jørgen Q. Tran
Internal Technical Sales
Alle Vidensartikler