CASE

Arla Foods opnår en uges ekstra produktion med ohmsk opvarmning

Arla Foods

I denne case får du et indblik i, hvordan et Arla Foods-mejeri opnåede 96% effektivitet samt færre driftstop, hvilket i sidste ende svarede til en uges ekstra produktion om året.

Læs mere om opgaven og løsningen herunder, eller kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe med at løse dine opgaver.

Caseinformation
Client Arla Foods, Holstebro Mejeri
Industri Food
Kunde siden 2001
Land Danmark
Case-banner_Arla-Foods-opnår-en-uges-ekstra-produktion-med-ohmsk-opvarmning

Arla Foods

OPGAVEN

På Arla Foods Holstebro Mejeri producerer man flødeost under brandnavnet Buko flødeost. I processen er fabrikken afhængig af en tappetemperatur på mindst 68°. Tidligere har mejeriet brugt dampbårne skrabevarmevekslere til processen, hvor osten bliver varmet op til 78°. Dermed har mejeriet en sikkerhedsmargin på 10°, som naturligvis er spild af energi. Ydermere, hvis temperaturen kommer under 68° i tappeprocessen, er osten for kold og skal dermed køles ned til 5° for derefter at blive opvarmet til 78° igen, hvilket giver et endnu større spild.

LØSNINGEN

Løsningen blev ohmsk opvarmning. Ved at pumpe flødeosten gennem en rørføring og sende strøm gennem produktet bruger det ohmske anlæg modstanden i produktet til opvarmning. Herved opnår mejeriet 96% effektivitet samt sikrer, at flødeosten med en præcision på 0,3° er præcis 68° ved tapning. Hermed undgår mejeriet at spilde 10° ved tapning. Samtidig sparer mejeriet de mange driftsstop, som de tidligere har været præget af, når temperaturen kom under 68°. Dette har i sidste ende betydet, at mejeriet har opnået hvad der svarer til en uges ekstra produktion om året.

Jeres
pålidelige partner
i fødevareindustrien

Procesløsninger til fødevareindustrien.

Alflow Scandinavia tilbyder en bred vifte af produkter og løsninger til fødevareindustrien.

Med 20 års erfaring og vores "one-stop-shop"-koncept leverer vi "state-of-the-art" produkter og løsninger af høj kvalitet til fødevareindustrien for at hjælpe vores kunder med at sikre og optimere deres værdifulde processer.

  • 20 års erfaring inden for fødevareindustrien
  • One-stop shop - spar tid og ressourcer
  • Respekterede og velkendte leverandører
  • Grundig kvalitet og dokumentationskontrol
  • Lokal tilstedeværelse - support på stedet og service med kort varsel
  • Omfattende lagerkapacitet til daglig levering

"Business-casen er fordelagtig selv uden energibesparelsen, men alene ved den optimerede proces uden så mange stop. Nu sparer vi energi ved, at det ikke længere er nødvendigt at have temperaturer på op mod 90 grader i dampprocessen. Selv om anlæggene til ohmsk opvarmning bruger el, sparer vi nettoenergi på grund af det reducerede behov for dampopvarmning."

Martin Kjærgaard
Projektleder
20140919 MMF sag 5074 Arla Holstebro 1007 (1)

Kontakt

Kontakt os, hvis du kunne tænke dig at høre mere om casen eller vores Ohmske opvarmningsanlæg fra EmmePiemme.
PEA_1000x1000
Philip Ellegaard Andersen
Area Sales Manager Food & Beverage
JQT_Jørgen_400x400px
Jørgen Q. Tran
Product Manager