Brands

Henkel

Henkel er en af de førende virksomheder inden for elektrokemisk overfladebehandling i Europa. Med over 40 års erfaring har de et unikt koncept og en høj kvalitet.

Læs mere
Henkel Logo
Brancher
Brand
Kategori
Søg

Gennem stor erfaring og viden har de opbygget færdigheder til elektrokemisk overfladebehandling. De tilbyder blandt andet elektropolering, derouge, passivering, afgratning, kemisk rensning og meget mere.

Med deres udvalg af overfladebehandlinger hjælper HENKEL med fjernelse af korrosion og uønskede overfladelag selv on-site, tilbyder omfattende dokumentation af deres behandlinger (GMP) og giver de tekniske metaloverflader øget funktionalitet.

Virksomheden startede sine operationer i 1977, da galvaniseringsekspert Gerhard ADOLF og Dr. Georg HENKEL grundlagde ADOLF GmbH og ADOLF GmbH & Co. KG i Waidhofen/Thaya i Østrig. Oprindeligt var de mange potentielle kunder fuldstændigt uvidende om mulighederne ved elektrokemisk overfladebehandling. Kunderne skulle først og fremmest uddannes om processens grundlæggende fordele og tekniske muligheder. Ofte blev komponenter, der var beregnet til brug i følsomme områder, poleret mekanisk, hvilket gjorde det muligt for sliberester og partikler at migrere til mediet. Under et mikroskop var det straks klart, at kun topografiske toppe blev fjernet ved mekanisk slibning, og dalene blev udtværet af slid. Kun elektrokemisk fjernelse af materiale ryddede disse dale samt afrundede og rensede overfladen på samme tid.

HENKELs første ordre fra et stort medicinalfirma i Wien i 1977 kan beskrives som en global innovation. På det tidspunkt var dette projekt det første systematiske elektropoleringsarbejde, der nogensinde er udført på store farmaceutiske komponenter. I alt behandlede HENKEL overfladerne på 10 farmaceutiske beholdere ved hjælp af elektrokemisk polering.

Elektropoleret overfladebehandling anvendes specifikt i meget følsomme produktionsområder og aseptisk aftapning. Dette er den eneste måde at forhindre overførsel af sliberester og partikler på, samtidig med at de rustfri stålbeholdere forberedes til CIP. Dette første vellykkede projekt blev efterfulgt af utallige andre inden for lægemiddelsektoren.

Ved siden af denne kerneindustri tilbyder HENKEL også slutrengøring af komponenter og rør i virksomhedens egne renrum.

I 1982 fungerede HENKEL som en franchise under navnet Poligrat som en del af en centraleuropæisk franchiseorganisation. Denne forening varede i over et årti, indtil HENKEL løsrev sig fra Poligrat i 1994. Virksomheden er opkaldt efter dens grundlægger, HENKEL, lige siden. Navnet HENKEL står nu for ekspertise i forhold til overflader og materialer samt fremragende kvalitet, pålidelig levering og fleksibilitet.

Da antallet af kunder i forskellige brancher voksede, steg også individuelle udfordringer for faciliteter, processer og personale. Udover at flytte til et større sted i Waidhofen, ekspanderede virksomheden i Ungarn og Tyskland for at etablere og udvikle samarbejde med virksomheder, herunder Dockweiler. I årenes løb er det, der engang var en tomandsvirksomhed, blevet en international koncern med over 150 ansatte.

Ud over at udvide pladsen har virksomheden også fortsat med at udvikle sig fra et teknisk perspektiv for at kunne tilbyde deres overfladebehandlingstjenester til en langt bredere vifte af kunder.

HENKEL kan derfor prale af specielle faciliteter, der giver dem mulighed for at polere spoler og både indersiden og ydersiden af rør. I 2016 fik HENKEL et anlæg til intern elektropolering af bølgerør på deres fabrik i Neustadt-Glewe. Derudover blev et nyt anlæg til kemisk polering af gasflasker lanceret i Waidhofen/Thaya, og virksomheden er nu i stand til at behandle store komponenter i deres enorme, moderne bejdseanlæg i Györ. Katode-teknologien har også udviklet sig specielt, hvilket nu tillader komplekse rørformer eller meget store tanke at blive elektropoleret efter behov og specifikation.

En anden HENKEL-specialitet er deres behandlingsmuligheder on-site hos kunden. Demontering og transport af store tanke og komponenter er ikke altid økonomisk rentable eller gennemførlige, især til faste apparater, og derfor har virksomhedens udarbejdet specielle procedurer til brug on-site. De menneskelige og tekniske krav for at gøre disse til virkelighed er konstant forbedret og optimeret lige siden. HENKEL on-site service er en vigtig del af virksomhedens serviceportefølje med etablerede teams i Østrig og Tyskland. Et tredje on-site team er i øjeblikket ved at blive oprettet til det østeuropæiske marked.

Takket være deres høje kvalitet hjælper HENKEL kunderne med at opnå større funktionalitet, effektivitet og bæredygtighed. HENKEL ønsker at blive den vigtigste leverandør til omfattende og professionel overfladebehandling af metaller i Europa.

Hos Alflow tilbyder vi et bredt udvalg af services i samarbejde med Henkel. Kontakt os, og hør nærmere.