Brands

EmmePiemme

Emmepiemme fremstiller anlæg til Ohmsk opvarmning og tilbyder forskellige typer af installationer og tekniske løsninger for at sikre en pålidelig og effektiv proces.

Læs mere
Emmepiemme Logo
Brancher
Brand
Kategori
Søg

Emmepiemme srl er verdens førende producent inden for ohmisk opvarmningsteknologi og producerer en lang række anlæg til fødevareindustrien og andre områder.

Emmepiemme Ohmsk opvarmning, er resultatet af et forskningsprojekt påbegyndt i 1993, hvilket resulterede i meget pålideligt og alsidigt kontinuerligt varmesystem.

Det startede startede som et samarbejde om et F&U-projekt. Hovedemnet var industriel ohmsk opvarmning til fødevareindustrien. Projektet blev oprettet i samarbejde med en virksomhed, der var specialister mikrobølger og fødevareforarbejdning med ekspertingeniører. I samarbejdets første tid blev forskellige prototyper udviklet og udstyret med succes for første gang i et anlæg fra Italien, hvor ingeniørerne derefter startede en lang periode med evaluering med forskellige typer mad.

Oprindeligt var forskningsprogrammet uafhængigt, for i de år var ohmsk opvarmning en embryonisk teknologi, og der var ikke offentlig information om forskningscentre. Imidlertid udforskede store virksomheder den ohmske proces i samme periode. Undersøgelsen gav oprindeligt gode resultater på de empiriske tests, og teknologien så lovende ud på trods af, at den var på første niveau.

Hovedemnet efter den første test var industrialiseringen af processen og den udstyrede hardwares pålidelighed. Materialer, produktionsprocesser, samling, test, laboratorieanalyse med mere er grundlaget for virksomheden, der er vokset i mere end 20 år, og omkring 100 udstyrede anlæg på 4 kontinenter. Forskningen fra Emmepiemme er ikke stoppet og hjælper fortsat med teknologiske og materielle fremskridt. Virksomheden udvikler og tester løbende nye løsninger til industrier. F&U-aktiviteterne udføres faktisk i samarbejde med specialiserede forskningscentre, hvor teknologi og know-how deles for at forbedre industrielle behandlinger og hardware.

Emmepiemme tilbyder assistance efter salg til kunder over hele verden. Produktionsprocesser og produktspecifikationer er strengt fortrolige og overvåges af ekspertteknikere uden eksternalisering af knowhow og intellektuelle egenskaber.

Et ohmsk varmelegeme, også kendt som et joule-varmelegeme, er en elektrisk opvarmningsindretning, der bruger væskens elektriske modstand til at generere varme, der produceres direkte i selve væsken ved hjælp af Joule-effekt, når alterneret elektrisk strøm passerer gennem et ledende materiale. Dette er resultatet af transformerende energi, der forårsager en temperaturstigning.

De mest anvendte opvarmningsteknikker til væsker er afhængige af varmeoverførsel fra en varm overflade. Denne varme kan genereres direkte fra et elektrisk varmeelement eller indirekte fra et varmt transportmiddel (f.eks. damp) via en varmeveksler (f.eks. rør- og pladeveksler). Disse metoder kræver en temperaturgradient for at overføre varmen til procesvæsken, hvorfor overfladerne har en højere temperatur end produktet. Dette kan forårsage tilsmudsning af overfladerne for visse produkter, der brænder på på de varme overflader, hvilket reducerer varmeoverførselshastighederne og påvirker produktet negativt. Et yderligere problem med varmeoverførsel findes ved opvarmning af meget tyktflydende væske og væsker med partikler, hvor en ensartet varmeoverførsel er vanskelig at opnå. Ohmske varmeapparater løser de førnævnte problemer ved at fjerne varme overflader fra opvarmningen af væskerne.

Ohmsk opvarmning er blevet brugt i fødevareindustrien i over 20 år. Emmepiemme er højt specialiseret og tilbyder forskellige typer installationer og tekniske løsninger for at sikre en pålidelig og effektiv proces.

Forskellige typer ohmske varmeapparater er blevet udviklet i løbet af de sidste to årtier ved hjælp af nye materialer og avancerede teknologiløsninger, der har gjort det muligt at bygge anlæg til varmebehandling, pasteurisering, sterilisering, HTST (high temperature short time) til forskellige kategorier af produkter, som for eksempel frugtpuré (fersken, pære, jordbær), frugtstykker (fersken, pære, jordbær, ananas, abrikos), vegetabilsk fløde, grøntsager (hele eller stykker), smørepålæg og flødeost, ægprodukter, mejericreme, alger, cremet sauce og grøntsagssauce, minestrone, marmelade og sirup.

Derfor kan det ohmske varmelegeme behandle både homogene og heterogene produkter ensartet og på kort tid (fra 10 til 90 sekunder). For heterogene produkter skal der træffes nogle forholdsregler med hensyn til sammensætningen af den bærende væske, og hvilke elektriske egenskaber, der skal svare til de faste partiklers.

Ohmsk bearbejdning nærmer sig i nogen grad HTST-konceptet. Derfor reduceres produktets termiske skader bemærkelsesværdigt sammenlignet med konventionelle opvarmningsmetoder.

Især sensoriske parametre som farve, konsistens og smag er meget tilfredsstillende sammenlignet med det indkommende friske materiale.

Udover de rapporterede kvalitetsforbedringer påpegede de industrielle anvendelser af ohmske varmelegemer fra Emmepiemme yderligere fordele sammenlignet med konventionelle opvarmningsmetoder, blandt andet fleksibilitet, elasticitet, modulær konstruktion, kompakthed og andre kommercielle fordele.

Fleksibilitet
Hvis muligheden forventes og ønskes på forhånd, kan et enkelt udstyr konstrueres således, at det er i stand til at behandle både homogene produkter og produkter, der indeholder partikler. Behandlingen af produkter, der indeholder diversificerede elektriske egenskaber, er også mulig i området 1 til 30 gange.

Elasticitet
Fravær af varme vægge og hurtig opvarmning gør det muligt at stoppe og genstarte driften uden særlige problemer og med meget lidt produktskade eller -tab, hvilket er umuligt med konventionelle systemer og især med aseptiske anlæg.

Modulær konstruktion
Emmepiemmes ohmske opvarmningsanlæg er designet på en modulær base. Enkeltmodulet er en 60 kW effektenhed. Derfor er det muligt (inden for en vis grænse) at øge anlæggets effekt og kapacitet ved blot at installere yderligere moduler.

Kompakthed
Det ohmske varmelegemes overordnede dimensioner er meget reducerede, så det let kan indsættes selv i eksisterende linjer uden problemer i forhold til layout og hjælpeprogrammer.

Store rørsektioner
Teknologien gør det muligt at anvende store rørsektioner (fra 50 til 100 mm), så produktpumpningen forbedres, især til kontinuerlige anlæg, hvilket reducerer den mekaniske ødelæggelse af produkter på grund af forskydning.

Med hensyn til specifikke produkter, der indeholder partikler, giver denne teknologi mulighed for at opnå færdige produkter med meget store stykker (20 og endda 25 mm), som sandsynligvis ikke opnås i konventionelle systemer, samt produkter med meget høj drænet vægt op til 80-90 % (afhængigt af produktet).

Kommercielle fordele
På grund af de forbedrede sensoriske kvaliteter og de muligheder, som de ovennævnte funktioner giver, er det muligt at markedsføre meget konkurrencedygtige og endda innovative produkter, ikke kun i sammenligning med konventionelle processer, men også med frosne produkter (IQF).

Alflow forhandler opvarmningsanlæg fra Emmepiemme – Kontakt os og hør nærmere.