Reguleringsventil med større præcision og mindre turbulens

Med en sliding gate-reguleringsventil er du sikret en række fordele, der ikke findes i traditionelle globe style-ventiler.

Sliding gate-princippet er et forbavsende enkelt koncept, der tilbyder bedre ydelse og en lange række fordele sammenlignet med andre typer reguleringsventiler.

Sliding gate-reguleringsventil

Skydespjældet (sliding gate) består af to primære dele: en bevægelig skive og en stationær plade med flere åbninger. Skiven skyder frem og tilbage for at åbne og lukke, og når ventilen er lukket, overlapper skiven åbningerne i pladen, hvilket sikrer, at ventilen lukker.

 

Styreelementet i sliding gate-ventilen er monteret vinkelret på flowet i modsætning til traditionelle ventiler. Den direkte gennemstrømning i sliding gate-ventilen reducerer turbulens og giver overlegen levetid.

 

Enestående flowkontrol

Med en sliding gate-ventil får du enestående høj flowkontrol, da flowet arbejder med ventilen og ikke imod. Væsken trykker disken ind mod pladen, der dermed hjælper med at holde den ønskede præcision.

 

En sliding gate-ventil har en meget kort vandring, som giver hurtig respons, så det er muligt at opnå en meget præcis og hurtig regulering. Dette er også med til at reducere aktuatorstørrelsen, nedsætte energiforbruget og giver regulatorventilen en lavere vægt.

Åben-lukket

Nem vedligeholdelse og lang levetid

Da ventilen lukkes ved overlapning reduceres virkningerne af wire draw, som er en af de mest almindelige årsager til lækage. Derudover gør ventilens spalteåbninger, at de eroderende strømme spredes i flere mindre skadelige strømme.

 

Dermed sker der ikke slitage på enkelte punkter, men slitagen fordeles på flere steder, hvilket resulterer i længere levetid for ventilen.

 

Desuden er ventilerne fremstillet i det højteknologiske Jorcote-materiale, der er ekstremt hårdfør og leverer enestående slidstyrke. Alt dette giver ventilerne en lang levetid.

 

Sammen med det enkle design, som gør vedligeholdelsen let at udføre (demontering af ventilen er meget enkel, og da delene ikke er presset eller skruet ind i ventilhuset, kan de bekvemt løftes ud), betyder den lange levetid mindre nedetid til vedligeholdelse.

MK60HP-MK62

Mindre støj og mindre footprint

Sliding gate-ventiler støjer mindre end andre typer ventiler, blandt andet fordi det lineære flow minimerer turbulens, hvilket er den vigtigste årsag til ventilstøj i globe style ventiler og rotary-ventiler. Derudover opdeler de mange åbninger i pladen og skiven strømmen i mindre, støjspredende strømme.

 

Trykket i ventilen vil holde skiven i konstant kontakt med pladen. Dette forhindrer den pludselige, beskadigende (og støjende) kontakt, som forekommer i nogle ventiler.

 

Den konstante kontakt mellem skiven og pladen skaber en selvlappende effekt, som resulterer i mindre friktion og gør, at ventilen med tiden faktisk lukker tættere, end når den, som ny, forlader fabrikken.

 

Skiven og pladens bevægelse mod hinanden er desuden en selvrensende bevægelse, der effektivt fjerner overskydende rester af materiale.

 

Da produktionslinjer bliver større og større, er der også behov for større og tungere ventiler. På grund af den kortere slaglængde er sliding gate-ventiler typisk mindre og lettere end alternative ventiler, og dermed minimeres factory footprint.

MK608-MK67-69

Lineært flow giver mindre turbulens

Den bugtede flowbane i en globe style-ventil gør, at væsken skal skifte retning flere gange, hvilket giver et energitab. Derudover skaber retningsskiftene større turbulens samt mere støj og slitage. Dette reducerer levetiden og nedsætter kontrollen.

 

I en sliding gate-ventil derimod er der flere åbninger og direkte gennemstrømning, hvilket reducerer turbulens og fører til mere stabil drift, reduceret slid, længere levetid og bedre kontrol. Kombineret med det ultrakompakte wafer-design er erosion af ventilhuset stort set elimineret. Det betyder, at der kan opnås dramatiske besparelser.

 

Tilpasningsmuligheder: Ud over de mange standard produkter er der mulighed for at få specialproduceret ventiler til ethvert behov.

TURBULENCE-FLOW_755x1000

Fordele

  • Større ydeevne, pålidelighed og præcision
  • Præcis og hurtig regulering
  • Mindre støj
  • Lineært flow giver mindre turbulens
  • Selvrensende
  • Nemt vedligehold
  • Kort vandring giver hurtig respons
  • Større reguleringsområde og bedre nedlukning
  • Lang levetid
  • Typisk mindre og lettere end andre ventiltyper
MK60
Kontakt os, hvis du har lyst til at høre mere om vores sliding gate-ventiler fra Jordan Valve.
MJ_1000x1000
Malene Junker
Internal Technical Sales