Vidensartikler

Vil I også undgå, at pumpen sætter sig under CIP?

På mejerier vil man helst desinficere anlæggene med varmt vand ved ca. 90 grader og en sluttemperatur på 85 grader for at sikre, at bakterierne bliver slået ihjel.

Den høje temperatur udgør imidlertid også et problem, da mange pumper sætter sig ved CIP (temperaturer over 80 grader), fordi skruerne udvider sig og sætter sig fast på pumpehuset.

I disse tilfælde er det derfor nødvendigt med henholdsvis opvarmning før og nedkøling efter CIP, før pumperne igen kan køre.

Og opvarmning og nedkøling er lig med nedetid.

Vil I også gerne undgå at skulle bruge kostbar tid på at opvarme og nedkøle systemet i forbindelse med CIP?

Så læs endelig videre - vi har nemlig en løsning.

skruer

Løsningen

Dobbeltskruepumpen er designet til både at køre CIP samt produkt, og den bliver derfor oftest brugt til denne operation. Hyghspin-pumpen fra Jung Process Systems er imidlertid den eneste dobbeltskruepumpe, som kan håndtere den høje temperatur, der er nødvendig ved CIP, uden at man skal tage højde for opvarmning og nedkøling. Hyghspin-dobbeltskruepumpen kan nemlig - modsat tilsvarende pumper på markedet - klare CIP-temperaturer på op til 90 grader uden at skulle forvarmes. Ved andre skruepumper vil man under hård opvarmning over hhv. 80 og 85 grader opleve at skruerne går i kontakt med pumpehuset og i værste tilfælde kan sætte sig. Dermed ødelægger man under alle omstændigheder skruer samt pumpehus, hvilket altså vil kræve en større renovering. Dette undgår I med Hyghspin-dobbeltskruepumpen fra Jung Process Systems.

hygh50b_transparent_500x500

Sammenligning af en traditionel positivpumpe med Hyghspin-dobbeltskruepumpen.

Hyghspin-pumpen kan både bruges til produkt og CIP, så der er ikke behov for en ekstern CIP-pumpe, og det er heller ikke nødvendigt med en bypass. Dermed sparer I tid og penge i forbindelse med rengøring og vedligeholdelse.

Fordele ved Hyghspin-pumpen

  • Spar penge på mindre produktspild og mindre nedetid
  • Spar tid på service, vedligeholdelse og rengøring
  • Skånsom og ensartet produkthåndtering
  • Pumpning af væsker med høj viskositet
  • Produkt- og CIP-pumpe i én
  • Vedligeholdelsesfri
  • Pladsbesparende
  • Høj sugeevne
  • Servicevenlig
  • Fleksibel
hygh70_frit_500x500

Vil du høre mere?

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp, rådgivning eller ønsker at høre mere om Hyghspin-pumpen fra Jung Process Systems.
PEA_1000x1000
Philip Ellegaard Andersen
Area Sales Manager Food & Beverage
JQT_Jørgen_400x400px
Jørgen Q. Tran
Product Manager