Top

Undgå krydskontaminering med Pharmaflo

For at møde de krav, der kan være i farmaindustrien, har MBS med Pharmaflo skabt en varmeveksler, hvor der er taget særlige forbehold for at minimere risikofaktorer.

Veksleren er fremstillet af sømløse rør på produktsiden, der går hele vejen gennem veksleren og afsluttes i en endeplade. Omkring produktrørene er der en servicekappe, hvor servicemediet løber. I denne kappe er der et ekspansionsstykke til at optage materialeudvidelser. Servicekappen er afsluttet med en separat endeplade.

Dette design gør, at servicemediet og produktet ikke kun er adskilt af en enkelt svejsning. Hvis en svejsning skulle svigte, vil der ikke ske nogen krydskontaminering, da servicemedie og produkt har hver deres endeplade. Dette øger produktsikkerheden, og en evt. lækage i en svejsning vil kunne ses visuelt.

Hos Alflow forhandler vi Pharmaflo-varmevekslere fra MBS. MBS fremstiller rørvarmevekslere med korrugerede/bølgede rør. Denne udformning optimerer varmeovergangen mellem servicemedie og produkt.

Pharmaflo-veksleren er specielt velegnet til termisk udveksling af produkt med lav eller medium viskositet som f.eks. WFI point of use-køling, WFI-opvarmning og kondensering.

Pharmaflo-veksleren udføres standart i 316L stål med en overfladeruhed på Ra>0,5µ på produktsiden, 10 bars tryk og 184°C. Dog kan vi fremstille vekslere i andre materialer, ruhed, tryk og temperaturer.

Fordele:

  • ensartet opvarmning takket være korrugerede rør
  • minimeret risiko for kontaminering

Anvendelsesområder:

  • specielt velegnet til termiske udvekslingsprocesser af farmaceutiske væsker med lav eller medium viskositet

Du kan læse mere om Pharmaflo-veksleren her på vores hjemmeside.