Top

Aseptisk mixproof-ventilmanifold

Udfordring: En kunde bad vores leverandør af kvalitetsventiler til sanitære applikationer, Bardiani Valvole, tegne og samle en ventilløsning, der kunne behandle to produkter samtidigt (tomat og béchamel) og samtidig garantere en steril barriere mellem de to produkter.
Løsningen fra Bardiani Valvole: Aseptisk mixproof-ventilmanifold
Bardiani Valvole udviklede en manifold med 2 aseptiske ventiler udstyret med Gylon®-membraner, en enkelt central ventilkrop og 2 sekundære ventiler forbundet til hinanden for at opretholde flow i separeringskammeret. 
 
Ingen risiko for kontaminering. Maksimal sikkerhed og fleksibilitet.
Ventilen har 2 hovedkamre og shuttere samt pakninger, der er uafhængige af hinanden, for at holde væskerne adskilt. Mellemrummet mellem de to ventilkamre bruges til at skabe en steril barriere og fungerer samtidig som mixproof-løsning, der sikrer fuldstændig adskillelse af de to produkter. I tilfælde af funktionsfejl vil en potentiel lækage dræne ind i separeringskammeret og strømme ud gennem en af hjælpeventilerne og undgå kontakt med den anden produktlinje.
 
Effektivitet.
Brugen af den nye Gylon®-membran gør det muligt at forbedre ventilens ydeevne ved høje temperaturer (op til 150 °C), men også for at forbedre anlæggets effektivitet. Brugen af en membran sikrer en fuldstændig aseptisk ventil og tillader total adskillelse af komponenterne, der er i kontakt med produktet, og den ydre atmosfære. 
 
 
Funktion: 
Når hovedventilen lukkes, åbnes de to hjælpeventiler, og der strømmer damp ind i kammeret for at skabe en steril barriere mellem linjerne. Når hovedventilen er åben, lukker de to sekundære ventiler tæt og undgår lækage af produktet, mens strømmen af damp opretholdes i den bageste del af ventilen.
 
FORDELE:
Komplet adskillelse af to forskellige produkter sikrer mod blanding
Maksimal alsidighed til forskellige applikationer og produkter
Nem vedligeholdelse uden behov for specialværktøj
Balancerede sæder (øvre og nedre) som standard
Maksimal hygiejne (EHEDG- og 3A-certificeret)
Robust: fremstillet af massivt stangstål
Servicevenlig aktuator
CIP-/SIP-bar
 
Ønsker du at vide mere om vores ventiler fra Bardiani?
 
Så tøv endelig ikke med at kontakte Jes eller Søren. De ved en masse om ventiler - og de er mere end glade for at hjælpe dig.
 
Jes Brinch Jakobsen
Sales Engineer - Food
+45 29 17 32 30
 
Søren Andersen
Technical Director, Product Management
+45 61 68 24 53